Wat kan ik doen als het thuis niet goed gaat?
Neem contact op met Veilig Thuis, 0800-2000. Je kunt de hulplijn altijd gratis bellen. Dat kan ook anoniem. Als je de situatie beschrijft, geven de hulpverleners van Veilig Thuis je advies. Advies over wat jij kunt doen en wat zij voor je kunnen betekenen.
Huiselijk geweld komt op allerlei manieren voor. Je kunt denken aan (lichamelijk of emotionele) mishandeling, seksueel geweld, verwaarlozing, vernedering of overmatige controle. Of iemand die boosheid met geweld afreageert op een partner, kind, ouder of huisdier. Hoe eerder je hulp zoekt, hoe beter.
Ik maak me zorgen over iemand. Wat kan ik doen?
Praat er over! Het is belangrijk dat je er niet alleen mee blijft rondlopen. Praat met iemand die je vertrouwt. Dit kan een familielid zijn, een buurvrouw of vriend(in), maar ook de huisarts of een coach van Wijkteam Arnhem. Je kunt ook altijd bellen naar de hulplijn van Veilig Thuis, 0800-2000. Ook als je twijfelt.
Soms hoor of zie je dingen waarvan je je afvraagt of het wel goed gaat. Er is veel ruzie en herrie bij de buren. Of iemand heeft heel vaak blauwe plekken en kan dat niet goed verklaren. Of het zoontje van een vriendin is angstig, schrikachtig en depressief. Vaak is het moeilijk om te bepalen of er sprake is van verwaarlozing, misbruik of mishandeling. Maar het is altijd belangrijk om iets te doen.